تخم شربتی،تخم ریحان

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

فهرست آنچه می‌خوانید:

فواید

  • رفع عطش و تشنگی در فصل گرما
  • کمک به کاهش اشتها و تسریع روند کاهش وزن
  • بهبود ناراحتی‌های گوارشی مثل نفخ، یبوست، معده درد و سوءهاضمه
  • تقویت قلب و کاهش فشار خون
  • مفید برای بیماری‌های تنفسی
  • دفع مواد زائد بدن از طریق روده‌ها
  • رفع خستگی و تقویت اعصاب
  • تقویت استخوان‌ها
  • کنترل قندخون و مفید برای دیابتی‌ها

مضرات

  • افراد مبتلا به کرم معده نباید در مصرف تخم شربتی زیاده روی کنند.
  • مصرف این دانه‌های خوراکی برای افرادی که داروهای انعقاد خون مصرف می کنند، توصیه نمی‌شود.
  • تخم شربتی باعث کاهش فشارخون می‌شود؛ به‌همین دلیل سالمندان و  افرادی که داروی ضدفشارخون مصرف می‌کنند باید در مصرف این دانه‌ احتیاط کنند.
  • زیاده روی در مصرف تخم شربتی باعث ایجاد سرگیجه و بروز اختلال در حس بینایی می‌شود.

طرز استفاده

  • رفع عطش: در روزهای گرم تابستان می‌توانید با ترکیب تخم شربتی، آب، شکر، گلاب و چند تکه یخ،  یک شربت خانگی و خوش طعم تهیه  کنید.
  • تسکین سرفه: استفاده از تخم شربتی در آب جوش و مصرف آن به شکل نیمه گرم به درمان گلودرد و سرفه ها خشک کمک می‌کند.
  • کاهش اشتها و لاغری: مصرف تخم شربتی به همراه آب گرم به کاهش اشتها و لاغری کمک می‌کند.
  • تقویت قلب: افرادی که به‌دنبال تقویت قلب هستند می‌توانند تخم شربتی را با گلاب، عرق بیدمشک یا بهارنارنج مخلوط  کرده و میل نمایند.
  • بیماری‌های تنفسی: نوشیدن مخلوطی از تخم شربتی به‌همراه زنجبیل و عسل به درمان بیماری‌های تنفسی نظیر آسم، سرفه و برونشیت کمک می‌کند.
  • کاهش قند خون: برای کاهش قند خون میتوان تخم شربتی را با عرقیاتی مانند عرق گزنه مصرف کرد.
  • تقویت اعصاب: مصرف روزانه یک یا دو بار تخم شربتی به همراه عرق بادرنجبویه و کمی عسل به رفع خستگی و تقویت اعصاب کمک می کند.

ترکیبات

 تخم شربتی حاوی  موسیلاژ و ترکیبات پلی فنولی و آنتی اکسیدانی مانند آنتوسیانین‌ها و بتأسیسترول است.

همچنین این دانه خوراکی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است.

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید