خواص دارویی خولنجان

خولنجان

galangal

خولنجان عبارت از ریزومها سخت و سفت برنگ قرمز مایل به قهوه ای ، دارای خطوط سفید رنگ و محل افتاده سا قه های هوایی گیاه قولنجان یا خولنجان کبیر با نام علمی:Alpinia officinarum Hance از تیره زنجبیل Zingibriaceae) ) است که بوئی مطبوع و طمعی تند و معطر دارد .
برگهای غلاف دار ، درازو نوک تیز با یک رگبرگ مشخص و رگبرگهای فرعی موازی ، گلهای سفید مایل به سبز بصورت خوشه ای ، از مشخصات آن است .

فواید خولنجان
خو لنجان همانند زنجییل بعنوان باد شکن و نیرو دهنده و نیز در رفع درد دندان مصرف سنتی دارد .
ترکیبات خولنجان

روغن اساسی (پینین، سینئول، اوگنول، اوکالیپتول)، سسکیترپین، لاکتون‌ها (آلپینین، گالانژین، گالانگول، کامفرید).

منبع جغرافیایی خولنجان

خولنجان گیاه پایا بومی چین و هند بوده در ایران رویش ندارد .

خواص خولنجان

ویژگی‌های خولنجان : ضد باکتری، ضد قارچ، ضد روماتیسم، ضد تومور، محرک غریزه جنسی، معطر، ضد نفخ، عرق‌آور، تقویت ‌کننده دستگاه گوارش، محرک.
کاربرد داخلی خولنجان : برونشیت، کاندیدا، زکام، وبا، اختلال گوارش، آماس روده، نفخ شکم، سکسکه، سوء هاضمه، سرطان خون، مالاریا، سرخک، تهوع، آرتروز روماتیسمی، زخم‌های داخلی

طبیعت خولنجان

طبع خولنجان : تند و داغ

طرز استفاده خولنجان

نحوه کاربرد داخلی خولنجان : چای، تنتور، کپسول
کاربرد موضعی خولنجان : سرماخوردگی
نحوه کاربرد موضعی خولنجان : پودر ریزوم خشک شده گیاه خولنجان به عنوان انفیه هنگام سرماخوردگی استفاده می‌شود. به عنوان عطر نیز به کار می‌رود.
کاربرد خولنجان در آشپزی: ریزوم خولنجان در تهیه کاری و سوپ به کار می‌رود. شاخه‌ها و گل‌های جوان آن نیز به صورت خام، جوشیده یا ترشی مصرف می‌شوند.
 

پایین مطالب(کانال تلگرام)
گیاهان دارویی-سفارش تبلیغات
گیاهان دارویی-مشاوره آنلاین
گیاهان دارویی-نوبت دهی آنلاین

مرتبط ها