خواص دارویی پرتقال

پرتقال

orange

پرتقال درخت کوچکی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید پوست پرتقال نارنجی رنگ ، کمی ناصاف و یموه آن بسته بانواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز می باشد . 

فواید پرتقال

موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریکا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت که علت اینکه سرطان معده در آمریکا کمتر از نقاط دیگر است این است که مردم آمریکا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می کنند . البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است .

1)دانشمندان سوئدی کشف کرده اند که خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری می کند .

2)خوردن پرتقال کلسترول را پائین می آورد .

3)پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است .

4)اسانس پرتقال ضد عفونت های میکربی است .

5)پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .

6)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است .

7)جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و کاهش درد مفید است .

8)خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .

9)اسانس پرتقال را برای ضد عفونی کردن بکار می برند .

10)پرتقال خون را تمیز می کند .

11)برای برطرف کرده چین و چروک صورت وشادابی آن قسمت خوراکی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب بشوئید .

12)از پرتقال برای کم کردن وزن می توانید استفاده کنید .

مضرات پرتقال
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .
طرز استفاده پرتقال

جاى تعجب نیست اگر بگوییم پرتقال ها یکى از محبوب ترین میوه هاى جهان هستند. این میوه نارنجى و خوشرنگ از زمستان تا تابستان در دسترس است و براى تهیه دسرها و حتى برخى از غذاها از آن استفاده مى شود. یک لیوان آب پرتقال هم نوشیدنى خوشمزه و دلچسبى است که خوردن آن در طول روز به سلامت و شادابى شما کمک مى کند. بنابراین از خوردن پرتقال ها لذت ببرید و این میوه مقوى و خوش طعم را در میان وعده هاى غذایى خود بگنجانید. مانند سایر میوه ها، پرتقال هم حاوى عناصر و ترکیبات ارزشمندى است که به پیشگیرى از انواع و اقسام بیمارى هاى رایج کمک مى کند، از جمله انواع سرطان هاى گوارشى مانند سرطان معده، مرى، لوزالمعده و... ویتامین C ممکن است قبلاً هم شنیده باشید که پرتقال ها یک منبع غنى از ویتامین C هستند، ولى آیا مى دانید که این ویتامین تا چه حد براى سلامتى ما مفید است؟ ویتامین C یک آنتى اکسیدان قابل حل در بدن است که رادیکال هاى آزاد و تخریب ناشى از آنها را خنثى مى کند. بنابراین عاملى براى پیشگیرى از ابتلا به سرطان محسوب مى شود. همچنین ویتامین C براى فعالیت درست یک سیستم ایمنى سالم، ضرورى است. توصیه مى شود در فصل زمستان بیشتر از ویتامین C و پرتقال استفاده کنید تا در صورت بروز سرماخوردگى علائم این بیمارى در شما کاهش یابد و سریعتر بهبود پیدا کنید. به علاوه مصرف ویتامین C به جلوگیرى از عفونت هاى گوش کمک مى کند. یک منبع عالى از فیبرها مزایاى سلامتى پرتقال را با فیبرها ادامه مى دهیم. یک پرتقال به تنهایى ۱۲‎/۵ درصد از فیبر روزانه مورد نیاز بدن را تأمین مى کند که براى کاهش سطح کلسترول خون مفید است، در نتیجه از بسته شدن رگ ها جلوگیرى مى کند. از مزایاى دیگر فیبر این است که مى تواند قند خون را کنترل کند، به همین دلیل خوردن پرتقال براى افراد مبتلا به دیابت هم توصیه مى شود. به اضافه اینکه قند طبیعى موجود در پرتقال (فروکتوز) مى تواند از افزایش قند خون ممانعت کند. فیبر موجود در پرتقال عوامل شیمیایى ایجاد سرطان را محصور و آنها را از سلول هاى روده دور نگه مى دارد، بدین ترتیب یکى از راه هاى حفاظت در مقابل سرطان روده محسوب مى شود. همچنین فیبر مى تواند براى کاهش یبوست یا اسهال در افرادى که مزاج تحریک پذیریدارند، مؤثر باشد. جلوگیرى از ایجاد سنگ کلیه آیا مى خواهید خطر ایجاد سنگ کلیه در بدنتان را کاهش دهید؟ آب پرتقال بخورید. اسید سیتریک ترکیبى است که در مرکباتى چون پرتقال و لیمو یافت مى شود. این اسید قادر است بدن را در مقابل تشکیل سنگ هاى کلیه مصون نگه دارد. یک مطالعه که نتایج آن در نشریه تغذیه انگلستان به چاپ رسیده نشان مى دهد هنگامى که زنان روزانه یک دوم تا یک لیتر آب پرتقال، آب گریپ فروت یا آب سیب بخورند، اسیدیته ادرار و اسید سیتریک مدفوع آنها افزایش یافته، در نتیجه احتمال ایجاد سنگ هاى اکسید شده کلسیم در بدنشان کاهش مى یابد. البته به یاد داشته باشید که براى به حداقل رساندن احتمال ایجاد سنگ در کلیه هایتان بین آب پرتقال و شربت آبلیمو، دومى را انتخاب کنید چون مؤثرتر است. کاهش خطر ابتلا به سرطان معده خوردن روزى یک عدد پرتقال به شما کمک مى کند تا از ابتلا به زخم معده مصون بمانید. نتایج بررسى هاى دانشکده تغذیه آمریکا نشان مى دهد افرادى که سطح ویتامین C خونشان بالاست، کمتر از سایرین به سرطان معده دچار مى شوند. همچنین در این اشخاص احتمال ایجاد باکترى هایى که مسؤول بروز زخم هاى گوارشى هستند، ۲۵ درصد کمتر است. پس براى پیشگیرى از ایجاد زخم هاى گوارشى، مخصوصاً زخم معده، نوشیدن یک لیوان آب پرتقال یا خوردن یک پرتقال تازه را فراموش نکنید. خطر کمتر ایجاد سرطان ریه پیشرفته در پرتقال و همین طور نارنگى و هلو، ترکیباتى وجود دارد که مى تواند خطر ایجاد سرطان ریه پیشرفته را کاهش دهد. در تحقیقات دانشمندان چینى بر روى ۶۳۲۵۷ نفر به مدت ۸ سال ثابت شد افرادى که از این میوه بیشتر مصرف مى کنند ۲۷ درصد کمتر از بقیه به سرطان ریه مبتلا مى شوند. همچنین سیگارى هایى که پرتقال مصرف مى کنند ۳۷ درصد کمتر از سایر سیگارى ها به این بیمارى مبتلا خواهند شد. فشار خون آب پرتقال سرشار از پتاسیم است و خوردن آن براى بیماران مبتلا به فشار خون توصیه مى شود؛ چون این افراد داروهایى مصرف مى کنند که ممکن است به دلیل استفاده از آنها پتاسیم خونشان کاهش یابد، به همین دلیل مصرف پرتقال مى تواند به جبران این نقصان کمک کند. آب مروارید خوردن مرکبات و بویژه پرتقال به حفاظت عدسى هاى چشم کمک کرده و از بروز آب مروارید پیشگیرى مى کند. به طور طبیعى مقدارى ویتامین C در عدسى هاى چشم ها یافت مى شود. اگر کمتر از میزان مورد نیاز بدنمان طى روز ویتامین C مصرف کنیم، خطر ایجاد این بیمارى افزایش مى یابد. کم خونى عنصر ضرورى براى مبارزه با کم خونى آهن است و ویتامین C یکى از ترکیباتى است که به افزایش جذب آهن در بدن کمک مى کند. یکى از منابع تأمین آهن گوشت است، بنابراین گیاهخواران یا افرادى که گوشت کمى مصرف مى کنند، باید مرکبات و سایر غذاهاى سرشار از ویتامین C را در رژیم غذایى شان بگنجانند تا با بیمارى کم خونى مواجه نشوند. تاریخچه مصرف پرتقال منشأ پرتقال ها از هزاران سال پیش چین و کشورهاى آسیاى جنوب شرقى از جمله اندونزى بودند. درخت پرتقال به تدریج گسترش پیدا کرد و به هندوستان رسید و از آنجا به اروپا و سپس به آمریکا راه یافت. مصرف این میوه در اروپا هم قدمت دارد و در تابلوهاى نقاشان دوره رنسانس، از جمله در تابلوى شام آخر، بر روى میزهاى غذا، پرتقال هم دیده مى شود. قبل از قرن بیستم پرتقال ها بسیار گران بودند، بنابراین به طور مرتب مصرف نمى شدند و خوردن آنها در تعطیلات ویژه مانند کریسمس رایج بود. بعد از ایجاد ابزار حمل و نقل مناسب و ابداع شیوه هایى براى استفاده از محصولات ثانویه پرتقال (مانند اسید سیتریک)، قیمت پرتقال ها پایین آمد و در مقیاس وسیعى مورد استفاده قرار گرفت. امروزه بزرگترین تولیدکنندگان تجارى پرتقال در جهان عبارتند از: ایالات متحده آمریکا، برزیل، مکزیک، اسپانیا و چین. نکاتى در ارتباط با مصرف پرتقال ها - پرتقال ها هم مانند سایر مرکبات هنگامى که گرم باشند آب بیشترى دارند، بنابراین قبل از آب گیرى آنها را چند ساعت در دماى اتاق قرار دهید. - براى گرفتن آب پرتقال مى توانید از دستگاه آبمیوه گیرى استفاده کنید یا طبق یک شیوه سنتى آنها را با دست بچلانید. - اگر شیوه دوم را براى آبگیرى انتخاب کردید، قبل از بریدن پرتقال ها را با کف دست روى یک سطح صاف فشار دهید تا آب پرتقال بیشترى داشته باشید. - پرتقال هایى را انتخاب کنید که پوست نازک و وزن بیشترى داشته باشند. پرتقال هاى سبک و پوک، کم آب هستند. - پوست شل و چروکیده نشان دهنده ماندگى پرتقال است. - آب پرتقال را حتماً در یخچال نگهدارى کنید. هر چقدر آب پرتقال سردتر باشد، ویتامین C آن بیشتر حفظ مى شود. - سعى کنید براى تهیه سالاد میوه، کیک و انواع شربت ها از پرتقال استفاده کنید. به علاوه تهیه سس پرتقال و مصرف آن همراه با مرغ، طعم لذیذى را براى غذاى شما فراهم مى کند. - براى از بین بردن چین و چروک صورت، پرتقال را پوست گرفته و قسمت هاى داخلى آن را روى پوست قرار دهید. بعد از ۱۵ دقیقه و شست وشوى پوستتان شادابى بیشترى احساس خواهید کرد. طرز استفاده بدین صورت است که یک عدد پرتقال و 3 عدد لیموترش را پوست کنده و به قطعات کوچک تقسیم کنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و بان نیم لیتر آب اضافه کنید و بمدت 10 دقیقه بجوشانید . سپس سه قاشق عسل بان اضافه کرده و مجددا بمدت 5 دقیقه بجوشانید و آنرا صاف کنید . از این شربت 3فنجان در روز بنوشید . تا وزن شما بمقدر ایده آل داراید . 

ترکیبات پرتقال

پرتقال یکی از غنی ترین منابع ویتامین C می باشد . البته باید دقت کرد که ویتامین C در اثر سرما و در گرمای زیاد از بین می رود . اسانسی که از گلهای پرتقال گرفته می شود بنام روغن نرولی Neroli Oil معروف است که دریاب وئی بسیار مطبوع بوده و خیلی گران است و در عطر سازی از آن استفاده می شود . در 100 گرم پرتقال پوست کنده مواد زیر موجود است : آب 86 گرم پروتئین 1 گرم نشاسته 0/2 گرم کلسیم 12 گرم فسفر 40 میلی گرم آهن 20 میلی گرم سدیم 0/4 میلی گرم پتاسیم 1 میلی گرم ویتامین آ 200 میلی گرم ویتامین ب 1 200 واحد ویتامین ب 2 0/1 واحد ویتامین ب 3 0/04 میلی گرم ویتامین ث 50 میلی گرم در صد گرم پوست پرتقال مواد زیر موجود است : آب 70 میلی گرم پروتیئن 1/5 میلی گرم مواد چربی 0/2 میلی گرم مواد نشاسته ای 25 میلی گرم کلسیم 160 میلی گرم فسفر 20 میلی گرم آهن 0/8 میلی گرم سدیم 3 میلی گرم پتاسیم 210 میلی گرم ویتامین آ 420 واحد ویتامین ب 1 0/12 میلی گرم ویتامین ب 2 0/1 میلی گرم ویتامین ب 3 1 میلی گرم ویتامین ث 135 میلی گرم .

تاریخچه پرتقال

پرتقال یکی از قدیمی ترین میوه هایی است که بشر از آن استفاده می کرده است و در حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن نام برده است .

منبع جغرافیایی پرتقال

در حال حاضر بیشتر از 200 نوع پرتقال در آمریکا کشت می شود و آمریکا نصف کل محصول پرتقال دنیا را تولید می کند . پرتقال اولیه ، کوچک ، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت تر و شیرین تر شده است . پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگردنیا راه یافت .

پایین مطالب(کانال تلگرام)
گیاهان دارویی-سفارش تبلیغات
گیاهان دارویی-مشاوره آنلاین
گیاهان دارویی-نوبت دهی آنلاین
گیاهان دارویی-ساینادنت