سیب زمینی سرخ شده یا سرطان سرخ شده؟

همیشه سیب زمینی سرخ کرده یکی از لذیذترین پیش غذاهای یک ایرانی می تواند باشد. چون هم به راحتی و در زمان بسیار کوتاهی آماده می شود.

 ولی همیشه درکمین این همه لذت از خوردن سیب زمینی سرخ کرده، بیماری های خاصی شما را دنبال می کند. پروستات یکی از این نوع بیماری ها است. 

جمعی از محققان با بررسی 1549 مرد مبتلا به سرطان پروستات و مقایسه آنها با 1492 مرد سالم با همان محدوده سنی دریافتند مصرف زیاد غذاهای سرخ شده مانند سیب‌زمینی سرخ شده، مرغ و ماهی سرخ شده به صورت حداقل یک بار در هفته خطر وقوع سرطان پروستات را افزایش می‌دهد.

 استفاده غذاهای سرخ شده حداقل یک بار در هفته و یا بیشتر بین 30 تا 37 درصد می‌تواند گروه مصرف کننده را نسبت به کسانی که کمتر از یک بار در ماه از این غذاها استفاده می‌کنند در معرض وقوع این بیماری قرار دهد.

نتایج ها نشان می دهد سرخ کردن عمیق مواد غذایی می‌تواند باعث تشکیل مواد سرطان‌زا در غذا شود و مکانیسم‌های احتمالی این افزایش خطر شامل این واقعیت است که روغن هنگامی‌که به درجه حرارت مناسب برای سرخ کردن عمیق مواد غذایی برسد به طور بالقوه باعث ایجاد ترکیبات سرطان زا در مواد غذایی می‌شود. ایجاد مشتقات سمی شامل آکریل آمید (که بر غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند سیب‌زمینی سرخ شده پیدا می‌شوند) آمین‌های هتروسیکلیک و هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای (مواد شیمیایی تشکیل شده درگوشت‌هایی که در دمای بالا پخته می‌شوند)، آلدهیدها (ترکیبات شیمیایی موجود در عطرها) و آکرولئین (یک ماده شیمیایی موجود در علف‌کش‌ها) با استفاده مجدد از روغن‌ها و طولانی شدن زمان سرخ شدن افزایش می‌یابند.

تحقیقات محققان نشان می دهد غذاهای طبخ شده در حرارت بالا همچنین حاوی سطوح بالایی از AGES (محصول نهایی گلیکاسیون پیشرفته) می‌باشد که با التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو همراه است که به عنوان مثال می‌توان بیان کرد که سینه مرغ سرخ شده در طول زمان 20 دقیقه بیش از 9 برابر دارای AGEs‌ درمقایسه با سینه مرغ پخته شده به مدت 1 ساعت است.

منبع: سلامت نیوز

پایین مطالب(کانال تلگرام)
مشاهده مطلب
نظر شما
  • 0
  • 0
  • 0
  •  
  •